ARCH

 

De zorg voor mensen met zeldzame vormen van reuma – ook we systemische auto-immuunziekte genoemd – kan beter. Want een aandoening die relatief weinig voorkomt, is vaak lastiger te diagnosticeren. Door het tekort aan georganiseerde expertise op het gebied van zeldzame vormen van reuma duurt het vaak even tot de juiste diagnose is gesteld en het optimale behandelplan is gevonden voor de patiënt. Deze zoektocht kan behoorlijk tijdrovend en frustrerend zijn, zowel voor de patiënt als voor de behandelend specialist.

Met het expertiseplatform ARCH willen we ervoor zorgen dat iedere patiënt samen met de behandelend specialist in een algemeen ziekenhuis toegang krijgt tot de kennis en ervaring van landelijk experts en daardoor snel de juiste diagnose en beste behandeling krijgt.

ARCH staat voor Arthritis Research and Collaboration Hub en is een initiatief van het Reumafonds. Het is een online medisch expertiseplatform over zeldzame vormen van reuma, voor alle patiënten en artsen in Nederland die daarmee te maken krijgen. ARCH streeft naar betere zorg en minder ziektelast voor mensen met een zeldzame vorm van reuma. Dit realiseren we doordat behandelend specialisten en patiënten samenwerken met de allerbeste experts van Nederland op het gebied van zeldzame vormen van reuma. ARCH stelt patiënten en behandelend specialisten in staat hun gegevens, inzichten en ervaringen te delen met deze landelijk experts, zodat ze in samenspraak eerder de juiste diagnose en het best passende behandelplan kunnen vaststellen. Landelijke expertise over diagnostiek en behandeling is hierdoor lokaal beschikbaar.

Meer weten? Bezoek onze website www.arch.nl.